Nyhed
01.06.21

Bred politisk aftale om CO2-lagring

Rammerne for den danske CCS-strategi er blevet fastlagt i en bred politisk aftale.

Rammerne for den danske CCS-strategi er blevet fastlagt i en bred politisk aftale imellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet – kun Nye Borgerlige har valgt at stå udenfor aftalen.

Regeringen vil begynde processen med at give tilladelser til at bruge olie og gas felter som infrastruktur til CO2-lagring allerede i 2025. Regeringen har har sat 210 mio. kr af til at udforske og undersøge potentielle placeringer til lagring af CO2 i Nordsøen. Regeringen arbejder også henimod at etablere et import/eksport marked for CO2 nationalt og internationalt. Aftalen sikrer, at CO2-lagring vil ske på en sikker og miljømæssig forsvarlig måde.Vi er glade og begejstrede for, at aftalen har så bred politisk opbakning. Som GEUS estimerer har den dansk Nordsø et utroligt potentiale. Lad os tage handling og accelerere den grønne omstilling. Olie og gas industrien er klar!

Vi er glade og begejstrede for, at aftalen har så bred politisk opbakning. Som GEUS estimerer har den dansk Nordsø et utroligt potentiale. Lad os tage handling og accelerere den grønne omstilling. Olie og gas industrien er klar!

Martin Næsby, Adm. direktør i Dansk Offshor

GEUS estimerer, at Nordsøen kan lagre et sted mellem 12 og 22 mia. ton CO2, hvilket svarer til mellem 400 og 700 års CO2 udledninger i Danmark baseret på nuværende udledninger.