Nyhed
15.08.22

Ledige stormer ind i offshore-jobs via afgørende samarbejde

Et samarbejde mellem Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), AMU-Vest, jobcentrene, Dansk Offshore, virksomhederne Altrad og Semco Maritime og Q-Star har vist sig at være en del af løsningen på de rekrutteringsudfordringer, virksomhederne i offshore-industrien oplever lige nu.

I denne uge mødte godt 70 interesserede jobsøgende op til et informationsmøde om jobs i offshore-branchen på AMU-Vest i Esbjerg, og næsten 40 af dem gik derfra med en arbejdsgivererklæring, der sender dem videre til syv ugers kvalificerende kursus inden for henholdsvis stilladsbygning og overfladebehandling. Umiddelbart efter endt oplæring kan de ledige sendes videre ud til jobs hos virksomheder som Altrad og Semco Maritime og en række andre arbejdsgivere offshore, der lige nu hungrer efter arbejdskraft.

Vi tør godt kalde samarbejdet og informationsmødet for en stor succes. Det var et flot fremmøde og et meget tilfredsstillende resultat at få sendt så mange videre til vores kurser. Vi kan se, at det er en effektiv måde at få skabt kontakt mellem de arbejdssøgende og arbejdsgiverne at afholde de her informationsmøder, der giver alle parter mulighed for at stille spørgsmål og blive afklarede,

Torben Pedersen, Direktør AMU-Vest

Også fuldmægtig hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Trine Søndergård Knudsen er begejstret for samarbejdet. ”Det var et overvældende fremmøde, vi så på informationsmødet om job i offshore-branchen i Esbjerg. Nogle af deltagerne kom langvejs fra, og der er ingen tvivl om, at det samarbejde, vi har etableret mellem uddannelsesinstitutioner, jobcentre og virksomheder rammer rigtigt,” siger Trine Søndergaard Knudsen.

En af de fremmødte deltagere ved informationsmødet om job i offshore-branchen var 37-årige Jacob Madsen, som tidligere har arbejdet med IT, og som senest har arbejdet med at opsætte køkkener. For Jacob Madsen var informationsmødet om jobmulighederne i offshore-branchen givende. ”Jeg er blevet meget klogere på branchen, og jeg kan sagtens se mig selv arbejde offshore. De står jo og skriger på arbejdskraft, og jeg føler mig helt klar til at blive en del af branchen,” siger Jacob Madsen.

En lang række virksomheder i offshore-industrien mangler medarbejdere, og det vurderes, at rekrutteringsbehovet lige nu er op mod 5.000 mand for de offshore-virksomheder, der har base i Esbjerg.