Nyhed
26.08.22

Talal er med til at skabe fremtidens energi  

Den danske offshorebranche har brug for mange former for arbejdskraft i disse år, ikke mindst til at løfte den grønne omstilling. Her kan du møde en af de nyansatte i branchen, den 29-årige ingeniør Talal Al-Azawi, der i februar 2022 blev ansat som Research and Development Engineer hos Ocean Team Scandinavia i Esbjerg.

”Jeg har altid elsket udfordringer”
Den 29-årige, ingeniøruddannede Talal Al-Azawi blev i februar 2022 ansat som Research and Development Engineer hos Ocean Team Scandinavia i Esbjerg og stortrives i jobbet, selv om ansættelsen krævede, at han hev teltpælene op og rykkede fra København til Esbjerg.

”Et eller andet sted har jeg altid vidst, at jeg ville komme til at arbejde i Esbjerg, for det er her, olie – og gasindustrien har sit danske centrum, og den industri har haft min interesse meget længe,” fortæller Talal. Efter at have taget en bachelor i kemi valgte Talal at fordybe sig i olie – og gasteknologi, men hans faglige fokus og ambitioner ændrede sig, efterhånden som det stod klart, at også offshore-branchen måtte kaste sig ind i den grønne omstilling og tænke i nye løsninger. ”Jeg blev klar over, at jeg kunne være med til at ændre fremtiden inden for grøn energi, og jeg har altid gerne villet gøre en forskel og arbejde med noget, der også er til gavn for fremtidige generationer, så det var helt oplagt. Vi arbejder jo med en bevidsthed om, at vi har rigtig travlt, hvis vi skal udvikle brugbare erstatninger til fossile brændstoffer,” forklarer Talal.

Innovation og udfordringer trækker
Efter endt uddannelse i 2021 endte Talal med at søge job hos Ocean Team Scandinavia, fordi virksomheden er en af Danmarks mest innovative inden for indlejring og omdannelse af CO2. ”Det er her, jeg kan bruge mine kompetencer til at være med til at udvikle systemer og teknologier til fremtidens energiforsyning. Jeg har altid elsket udfordringer, og efter at jeg havde talt med flere fra Ocean Team, før jeg søgte job, vidste jeg, at jeg ville blive udfordret i jobbet og i virksomheden i det hele taget,” fortæller Talal. Talal troede, at det ville blive et meget stort kulturchok at flytte fra København til Esbjerg, men han er blevet positivt overrasket over, hvor godt han trives i sin nye hjemby. ”Esbjerg er ikke bare en lille by,” siger Talal, ”der er masser af steder at gå hen og spise og gå i byen. Jeg har også oplevet, at mine kolleger har taget utroligt godt imod mig. Der er blevet taget hånd om mig, og jeg er blevet indlemmet i fællesskabet helt uden problemer.”

Esbjerg er vigtig for karrieren
Det sker en gang imellem, at Talal møder gamle bekendte fra studietiden, og det sker også, at de forbløffet spørger ham, hvad ”han dog laver i Esbjerg.” Det spørgsmål kan Talal let svare på. ”Det er simpelthen her, det er mest attraktivt for mig at være rent karrieremæssigt lige nu,” siger han.

Læs mere om Ocean Team Scandinavia her.