Nyhed
20.09.23

Dansk Offshore: Stærk CCS-aftale skaber klarhed


En bred politisk aftale om rammerne for fangst og lagring af CO2 i Danmark er netop blevet offentliggjort.

Dansk Offshore er meget tilfreds med aftalen. 

“Det er en stærk aftale, der løfter Danmark afgørende tættere på vores klimamål. Nu har vi fået afklaring frem til 2030 med klare rammevilkår for de aktører i offshore-industrien, der beskæftiger sig med CCS i forskellige led i værdikæden. Det er meget tilfredsstillende, at vi er kommet tættere på vilkårene for en infrastruktur, og at vi kender tidsrammerne for puljeordningerne, siger administrerende direktør i Dansk Offshore Martin Næsby”.

Partierne er blandt andet blevet enige om at fjerne nogle af de barrierer, som forhindrer CCS-investeringer, og åbner op for et bredere internationalt sigte, hvilket også bliver mødt positivt hos Martin Næsby:

“Vi glæder os desuden over, at der er sat fokus på et højt sikkerhedsniveau i arbejdet med CCS, ligesom vi ser frem til konstruktivt at bidrage til drøftelserne i Danish Storage Forum om mulighederne for blandt andet at etablere internationale samarbejdsaftaler”.

Forventningen er, at minimum 34 mio. tons CO2 skal kunne lagres i løbet af perioden, hvilket markerer et ambitiøst skridt mod realiseringen af Danmarks 2030-målsætning om en reduktion på 70% af udledningerne.

Opsummeringen af aftalen kan læses her: https://kefm.dk/aktuelt/nyheder/2023/sep/klimahandling-mindst-34-millioner-tons-co2-skal-ned-i-undergrunden-